Julehilsen fra Whangarei

NZ julegranen tent

I morgen tidlig begynner vi på hjemreisen med fly fra Auckland via Melbourne til Bangkok. Vi vil feire jul og nyttår der sammen med våre norske venner Tom og Christian før vi fortsetter hjem i midten av januar. Vi gleder oss virkelig til å komme hjem en tur mens båten ligger i opplag her i Whangarei. skal bli godt å treffe familien, ikke minst å bli kjent med de sist ankomne barnebarn, og kanskje blir det tid til å hilse på venner også før skipperen returnerer til New Zealand tidlig i mars. Gnisten blir altså hjemme til hun mønstrer på i Cape Town ved juletider neste år.

Lovinda too seiler i begynnelsen av mai videre vestover med skipperen og nytt mannskap de neste 7 månedene.  Vi er glade og lettet over at det har ordnet seg med godt mannskap. 3 norske og en brite har bekreftet at de blir med på ferden videre vestover. Ruta er foreløpig bare en grov skisse, men det er planlagt mannskapsbytte i Darwin i Australia, Bali i Indonesia og Mauritius før Cape Town i Sør Afrika. Sikkerhetssituasjonen gjør at den mye kortere nordlige ruten hjem via Suez er uaktuell.

NZ Blomstrende blått tre

NZ papegøyeblomst

NZ levende juletrepynt

Det er nå full sommer på New Zealand, selv om været er svært variabelt. Trær og planter står i full, fargerik blomstring nå ved juletider.  I går steikte sola, i dag regner det.

NZ Bryggefest Hjemme hos Sharron

NZ Jordbær og Kiwi Jorbær og Kiwimarengs

Vi hadde bryggefest og spleiselag i går kveld hjemme hos Sharron, som styrer med det meste her i havnen, og vandret tilbake til båten i den varme og stjerneklare sommernatten.

NZ Butikkvindu Santa Claus is coming to town

IMG_1630 Litt Kardemommeby?

NZ Maoriungdomskor Sangglade Maoriungdommer

NZ visualisert historie Landets historie visualisert på bakken

NZ gatekunst

NZ Solur Solur ved klokkemuseet

NZ Storbandjul Storbandjulekonsert

NZ julemarked Julemarked

NZ Havnebilde Kaistemning

Vi har begynt å forberede avreisen for en stund siden, pakket i bag’er og gjør nå båten klar for opplag. Høy UV stråling tar hardt på det meste. Dekke til luker og cockpit med presenning, stenge bunnventiler, tømme kjøla og åpne lufteventiler. Siste glass gaffelbiter fra Sildakongen donert til Sharron, likeså 15 liter bensin vi ikke turde ha lagret om bord i solsteiken.  Stue vekk de tomme dieseldunkene.  Koble vekk gassflasken. Konservere watermaker. Legge smertinger på fortøyningene, fendre godt opp mot brygga, legge pels på fenderne mot nabobåten. Det gror kraftig på skroget i det grumsete brakkvannet.   Hollandske Menno ligger fortøyd på utsiden og skal holde et våkent øye med båten. Han dykket ned og pakket også vår propell inn i plast. Greit å vite at foldepropellen ikke er låst av skjellvekst når skipperen kommer tilbake.

Båt er kontinuerlig vedlikehold og oppgradering. Løpende, for ikke å si galopperende kostnader. Ting slites og ting forgår. Ny varmtvannsbereder installert i forgårs. Nye vindinstrumenter og zippack-trekk til storseil bestilt.  Fokken levert inn til reparasjon. Slitasje i akterliket. Godt var det at vi hadde med den gamle fokken i reserve. Den gjorde nytten fra Fiji og hit. Brukt slangedykkersett kjøpt inn. Vil forenkle tilgangen til begroing på skrog og vedlikehold av anoder og  propell.

Vi har bestilt tidlig slippsetting, mandag 14.mars. Ville være sikker på at det er nok tid til å møte forsinkelser og til å få båten klargjort for videre seilas innen 1.mai.

Vi vil med dette ønske dere som har fulgt med oss via denne kanalen en riktig god jul og et godt, nytt år!

NZ Merry Christmas!Julehilsen Gnisten og skipperen

4 thoughts on “Julehilsen fra Whangarei”

 1. Riktig god jul og godt nytt år til dere også. Kjempespennende å følge dere på jordomseiling. Tipper det er noen som er glade for at dere kommer hjem em tur nå.
  Mvh
  Lisa Marie

  Like

 2. Takk for julehilsen og alle de andre hilsener. Det er spennende for oss som er landfast å få være med på reisen deres. Måten “Gnisten” ordlegger seg og innlevelsen i atmosfærene fra de forskjellige kulturer og steder er en gave fra “Vår Herre”, som vi andre nyter godt av. Men det hadde ikke vært mulig uten at det hadde vært en dyktig skipper, så takk til dere begge og Den Allmektiges velsignelse være med dere begge. Fortsatt God Jul og Godt Nytt år! Magnus Bjerkeng

  Like

 3. Takk for turen så langt med mange gode beskrivelser av opplevelsene deres. Vi gleder oss til fortsettelsen. God Jul og Godt Nytt År!
  Hilsen Robert og Sonja

  Like

 4. Tusen takk for at vi landkrabber har fått følge reisen deres! Stor fryd hver gang det dukker opp nye spennende reisebeskrivelser og bilder. Har lest hvert eneste ord og fulgt med på kartet fra dere la fra kai her i Norge.
  Ønsker dere en flott jule- og nyttårsfeiring i Bangkok!
  Hilsen Lisa.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: