Julehilsen hjemmefra

Vi hadde lenge lekt med tanken om å reise hjem til jul fra SørAfrika. Som tenkt, så gjort. Veldig motiverende når vi hadde utfordrende, endeløse hav foran oss å krysse. Billetter kjøpt på Christmas Island, av alle steder……. Vår egen julepresang gigante, til oss selv.

Nå sitter vi på toget til Stavanger og reiser gjennom et frossent vinterlandskap. Nordagutu neste stopp, lyder det over høyttaleranlegget. Winter wonderland. Vi nyter en smule julelkortstemning så lenge den varer, for værutsiktene for Vestlandet er regn og atter regn. As usual.

For en drøy uke siden sa vi farvel til Lovinda og seilervenner i Richards Bay og bega oss ut på reisen hjem. Leiebil til Durban, fly til Cape Town og tre netter på hotell midt i bykjernen. Fly via Dubai til Gardermoen og tog til Lysaker. En ukes stopp hos datter Solveig på Fornebu, bursdagsfeiring og nå altså på vei hjem, til våre gamle mødre, vår eldste datter Bjørg i Haugesund, di små rakettanne og overraskelsesselskap for vennene våre i kveld. Men det er altså en liten hemmelighet…

Hvis noen har lagt merke til det: grunnen til at det har vært tørke på bloggsiden og på fjesboka. Ingen indikasjon på at vi har forlatt Lovinda i Richards Bay. Alt for å kunne overraske i kveld!!!!!

Siden vi besluttet å legge båten igjen i Richards Bay, har vi kunnet nyte fine dager i Richards Bay. Vi har fått hilse på vår gode værmann Des Cason, vi har syklet på turer, hatt besøk av andre seilere og det har vært godt å slippe å tenke på værvindu for en periode. Lovinda trengte også litt julevask og rengjøring etter mange tusen mil siden New Zealand i mai. Nå hadde vi god tid til alt…

Vi returnerer til SørAfrika over jul, seiler båten ned til Cape Town og sjekker ut derfra for StHelena og overfarten til Karibia. Strekningen Richards Bay-Cape Town kan by på værmessige utfordringer, som kan bety en del venting mellom lavtrykkene som passerer hver 3-5 dag. Men derfra venter forhåpentligvis veldig gode seilingsforhold utenfor vest-Afrika.

Vi ønsker bloggens lesere en riktig god jul!

Gnisten og skipperen
Team Lovinda

One thought on “Julehilsen hjemmefra”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: