4 spennende dager II

Alt vel ombord!

Det er lørdag kveld om bord. En nydelig, klar dag med knallrød solnedgang over Afrikas kyster, ned under horisonten i vest.En stor flokk delfiner besøkte oss, men ville ikke leke med propellen og forsvant med en gang. I hekken bygger vinden seg opp. Vi har rullet ut en flik av fokken, og slakket av på fortilgangen for japaneren. Greit nok, tenker han nok i sitt hete indre. Du får hva du betaler for! Bak oss bygger vinden seg opp. Nørdøst kuling er på vei.

Snart kan vi sette japaneren på stallen og la vinden og strømmen bære oss ned mot Richards Bay. I skrivende stund er det 266 nautiske mil igjen. Det bør vi klare med god margin innen vinden igjen snur på tirsdag.


Strømkart

Den spente, nervøse stemningen om bord, er byttet ut med optimismen. Dette kommer til å gå fint! Nå stålsetter vi oss for friske fraspark fra vinden bak oss. Bevegelsene i båten er blitt merkbart livligere på kort tid. Sjøen bygger seg opp. Hui hvor det går!

Rart det der. Nå bygger spenningen seg opp igjen. Hvordan blir bølgene og vinden inne ved land når vi nærmer oss målet? Når vi må tett på land og finne riktig innseilingspunkt, mens strømmen setter oss friskt sidelengs innover. Som å lande i sterk sidevind på Sola, kan man tenke.

Det er alltid noe…!


One thought on “4 spennende dager II”

  1. Kjære Irene og Svein,
    Veldig spennende å lese deres gode beskrivelser av usikkerheten, spenningen og håndteringen av vær og føreforhold. Og livet ombord! Janne og jeg ønsker dere fortsatt god tur her fra Vest Afrika. Nå er det ikke lenge til dere ankommer dette flotte og annerledes kontinentet med alle sine utfordringer, men også med sine flotte og tålmodige folk og sine gleder! God tur videre og velkommen i land!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: