Hipp Hurra!

Reddet!

På denne norskeste av alle dager, selveste 17.mai, kan skipperen meddele at Lovinda too er berget, satt på land og inspisert av forsikringsselskapets representant. skipperen fryktet at hun var så skadet at hun måtte kondemneres, men den gode nyheten er altså at båten blir reparert!

Eg hadde ein gong eit ror...

Det var lite igjen av roret. Metallrammen inni rorbladet, som skal forsterke og ta opp kreftene roret utsettes for, hadde brukket i sveisene, nærmere bestemt nederst på rorstammen og ytterst på øvre støttebrakett for rammen. Selve rorbladet er laget av to symmetriske halvdeler av plast som er limt sammen og hulrommet imellom fylt med skum. Teorien til besiktigelsesmannen var at roret må ha blitt truffet av noe i sjøen, en stor fisk, en hval, eller sågar en neddykket ubåt!!!

På stumpene

Brukne sveiser

Skroget har fått seg noen skrammer der det meste sannsynligvis lar seg polere vekk, targabøylen må tas av og rettes på verksted. En antenne, vindgeneratoren og masten til vindgeneratoren må fornyes og solseilet/biminien må til seilmaker.

Den store utgiftsposten blir nytt ror. Siden egenandelen på forsikringen er ganske høy når man seiler world-wide som oss, blir det et solid innhogg i reisekassen, men vi er glade for å ha fått båten tilbake og at vi kan seile videre med den, trolig ut på sommeren en gang. Da er det vinter her og risiko for dårlig vær vesentlig redusert. Hvis det imidlertid drøyer for lenge, slik at værvinduet mot neste orkansesong blir for kort, håper vi at båten bare kan stå på land her i Opua fram til neste sesong.

Synd for de 4 bolde menn som hadde meldt seg som mannskap, og som nå trolig må avskrive reisene sine. Force majeure. Men dersom det blir avreise denne sommeren, må skipperen enten seile alene, eller håpe på at noen kan tenke seg å bli med på eventyret mot SørAfrika…..

I mellomtiden reiser skipperen hjem. Det er lite han kan bidra med de neste ukene uansett. Etter alt dette styret, kjennes det ut som det skal bli godt!

Gratulerer med dagen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: