Homeward bound

Det er siste kvelden her på New Zealand. Skuta ligger for anker i Opua, Bay of Islands. Det er en stille aften. Gasten har tatt kveld og roen har senket seg.  Ankerlanterner rundt oss lyser som planeter lavt på himmelen. I morgen sjekker vi ut, fyller opp drivstoff og legger kursen mot Ny Kaledonia, ca 900 nautiske mil i nordlig retning. Har hentet ned værmelding i kveld som sier at det vil være fine og rolige værforhold for overfarten, som vil ta en ukes tid eller der omkring om alt går bra….

Grovt sagt gjenstår det ca 20.000 nautiske mils seilas før vi regner med å være hjemme igjen om ett års tid.  Stillehavet var turens mål. Vi er omtrent så langt hjemmefra som det går an. Vi er ved et slags vendepunkt. Selv om vi skal besøke flere land og øysamfunn underveis, har vi på sett og vis begynt hjemreisen, når vi gir oss i vei i morgen. Homeward bound.

I dag har vi kjørt opp til Cape Reinga, det nordligste punktet på Nordøya. Lasse (Lars Ljung) var så snill å låne oss bilen sin. Det ble en fin tur gjennom et variert landskap. Kyst, beiteland, skog, daler og sletter, byer og tettsteder.

I kveld har vi vært i seilkubben og spist middag og spilt dart. Stefan fra tyske Sabir utfordret oss til å prøve. Det gikk heller dårlig for uøvde hender. Soleklar jumbo!

Dersom du skulle få lyst til å sende oss en melding mens vi er ute i havet, går det an å logge seg inn på hjemmesiden iridium.com. Herfra kan du sende SMS gratis til vår satelittelefon. Oppgi i tilfelle nummer 881631523875

3 thoughts on “Homeward bound”

  1. Kære svein alt har jo en ende, men en regnorm den har to, sang Michael bundensen shubidua engang. Når turen har fornavnet Hjem så er det ligesom om, at nu er eventyret næsten slut, oplevelser er i overflod og det er svært at rumme mere. Længslen efter det hjemlige melder sig. Nyd nu alligevel turen hjemad, får hverdagen hjemme vænner man sig hurtig til. Take Care
    Glæder os til nye rejsebreve Knus Connie

    Like

  2. Jeg ser fram til å følge deg og de du måtte ha med deg om bord videre. Ønsker deg en god seilas ut fra New Zealand!
    Mvh Per

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: