New Zealand, noen første inntrykk

Maikalde, lave kyster i  November:

 

 

NZ første landkjenning På vei sørover langs land

NZ øyer øyer i øst

NZ sjøfugler i massevis Rikt fugleliv

brrr, det er kaldt. Maikaldt. Sola skinner, men det er kjølig i skyggen. Regnet vi fikk på veien oppover elva var iskaldt. Mon tro det var nummeret før sludd? Det var meldt snø over 400 meter den dagen.

NZ kkkald morgen Gnisten pakker seg inn i mormortepper

NZ siste nes Trollet med ryggsekken i fjellet…

Landet er grønt og kupert. På land virker det svært velordnet og rent. Dette ser ut som et rikt samfunn. Hyggelige, nysgjerrrige mennesker. Fram med neven og hilser. Faste grep. Ingen døde fisker å ta i så langt, nei. Når folk går forbi på brygga, er det mange av dem som stopper opp og slår av en prat. Hvor kommer dere fra? Hvor lenge har dere seilt? Hvor skal dere videre? Reisende fotturister fra ulike land, lokale, ja og til og med et par norske ungmøer, utvekslingsstudenter som tar videregående skole her nede.

Vi treffer nye folk og treffer igjen gamle bekjente og venner. Noen ligger med båten sin her, andre på andre siden eller lenger nede i elva. Som Jonathan og Anne fra Sofia, som Attila fra Dora. I morgen kommer tyske Stefan og Iljya fra Sabir med bil fra Opua lenger nord, og om en stund svenske Lasse i Arianna af Valleviken, og kanskje også vi ser igjen Astahaya, selv om de skal legge opp båten i Auckland. Det er de som har invitert oss til å feire jul i Bangkok.

Vi var tidlig ute og fikk ordnet med plass her inne i Town Basin Marina, der vi har tilgang til alle tenkelige herligheter i denne koselige byen. Her får man tak i det meste. Stort supermarked like ved kaien med et bugnende utvalg som overgår langt det man er vant med hjemme.

Seilmaker skal gå over forseilet, og lage oss en ordentlig stackpack, (storseiltrekk) Trolig må vi skaffe oss ny varmtvannsbereder. Elektriker kom i går og kontrollerte det elektriske anlegget i båten. Landstrømskabelene med sertifikat for de neste 4 år. Tror vi skal få det greit her det neste halve året.

NZ elvemarinaen Town Basin Marina, WangaraiNZ pæleparkering Langtidsopplag på pæler i elva

NZ Dora og Lovinda Town Basin Marina Ungarske Dora og Lovinda utenfor resepsjonsbygget. Byen på sletten i bakgrunnen.

NZ Attila Attila som bygde Dora har tilbrakt flere kvelder ombord hos oss. Reiser snart tilbake til Ungarn. Savner familien sin veldig.

NZ Middag i Sofia Middag ombord i britiske Sofia av Cowes sammen med hollendere. Jonathan til venstre er en utmerket kokk. Flotte mennesker!

flere bilder kommer senere….

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: