Hvalsafari på ankerplassen

I går kveld hadde vi konsert ombord. Levende musikk. Uten skipperen på citaren. Syngende lyder med varierende frekvens. Var det noen som spilte skipperen et puss, eller var det bare hans plagsomme tinnitus som hadde antatt nye former? Så forsto vi det med ett: Hvalene synger!

Det er hval på ankerplassen. Svære dyr. Knølhval. Digre luffer og hud full av knoller. Mørk over og lys under. Dykker etter mat og viser oss sine mektige haler. Er nede i dypet gjerne i 20 minutter. Når de er lekne, skyter de opp fra dypet og vrenger seg rundt i lufta, før de faller ned i vannet igjen på ryggen med et veldig plask.

Niue hval1

Vi er tilskuere til et mektig spill.

 

Skipperen prøver seg som fotograf med telelinse:

Niue hval2

Niue hval3

Niue hval4

Niue hval5

Niue hval6

Niue hval7

Etter omfattende hvalfangst er hvalene nå fredet og bestanden på full fart oppover. Utenfor kysten her kommer de for å føde eller for skaffe seg føde. Mor og kalv. Par som dykker sammen.

Hit kommer turister for å se hvalene. De lokale er sertifisert til å ta med seg turistene ut på hvalsafari. For oss er det strengt forbudt å dra ut med egen båt. Farlig også. Hvis man kommer mellom en kalv og moren, kan hannene gå til angrep.

Det er utarbeidet regler for hvordan man skal oppføre seg om man støter på hvaler. Holde skjærende kurs bort, fare langsomt, slik at man ikke forstyrrer, skremmer opp eller provoserer. Holde god avstand.

 

3 thoughts on “Hvalsafari på ankerplassen”

 1. Hei Irene!
  Fantastisk! Ser ut som alt er vel med dere.
  Her har vi det også bra. Vi er glade for ny adm. dir. Og nå koser vi oss med at sommervarmen endelig har kommet til oss også. I helga skal vi til Kvitsøy – der vi traff dere for ca ett år siden.
  Ønsker dere fortsatt god tur og alt godt!
  Hilsen Sverre U.

  Like

 2. Sidder her på camping pladsen i rågeleje, under markisen. Solcellelamper er nu tændte og solen gået ned i vest. Putter mig i irenes hjemmestrikket tæppe, som Stig fik til din 60 års dag. Imens læser jeg om jeres hval eventyr. Så mægtige og mærkelige dyr fascinere , flotte billeder, gratis oplevelser.😊 tak fordi I vil dele disse oplevelser med os klem

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: