Se Gnisten snorkler!

DCIM100MEDIA

Etter en tids trening og overvinnelser, snorkler Gnisten. Ustoppelig, som et barn som har lært å sykle. Hun har tidligere ikke vært komfortabel med å holde ansiktet under vann og puste med snorkel. En ny verden har nå åpnet seg for henne. Ikke minst takket være en god venn som laget og tilpasset innsatsbriller i dykkermasken hennes før vi reiste hjemmefra. (Man kan få kjøpt masker med inn til +5, men +7/8 lages ikke. – er derimot ikke noe problem i det hele tatt)

Vi hadde uforglemmelige snorkleopplevelser på korallknoller inne på grunnere vann i en lagune ved ankerplassen i nærheten av sydpasset på Fakrarava. Det var som å svømme i et akvarium! Uten hai.

Dette bildet av Gnisten er tatt av tyske Stefan på Sabir med et GoPro action-kamera. Dessverre egner kameraet seg dårlig for fotografering av de små fiskene vi snorklet med. Gule, blå, sorte, hvite spettede mm. Det myldret rundt oss. Beiter på de levende koralldyrene, eller i strømmen av næringsemner som kommer med vannet over revet fra havet utenfor.

Innevokst i korallknollene lå skjell med sikk-sakk kjefter i nydelige blåfarger.  Inn i hulrommene smatt fiskene, og under lå en sort grouper, større fisker med digert hode og kort, fet kropp og jaktet på det som måtte komme forbi….

Over oss terner og havsuler som jakter på godbiter som er synlige fra luften.

Kampen for tilværelsen. Survival of the fittest.

Opplevelsen var “En højdare”, slik søta bror ville sagt det…..

5 thoughts on “Se Gnisten snorkler!”

      1. Teneriffa är ön och St Cruz är platsen – vi stortrivs. Tänker på Er i stort sett varje dag, speciellt när lampan i cockpit lyser och när vi hanterar varma grytor – ni underbara tuffingar. Vi seglar till Las Palmas inom en vecka för att träffa vänner, sedan blir det Fuerto Ventura i någon vecka (lite omvänd segling men det har sin orsak 🙂 )

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: