Skipperen har hatt bursdag.

Vi valgte å bli på Makemoatollen, der vi hadde nettilgang og kunne snakke med døtre og barnebarn da skipperen rundet 63. Skype og sånn..

Et par dager før, dro de fleste andre rundt oss videre, men det kom snart nye båter inn, deriblant en båt som seilte med britisk flagg og London som hjemmehavn, Astahaya, viste seg å være norsk. Et vakkert skip, Oyster 56. Vi hadde sett båten før og tenkte at det var sikkert en nordmann blant det britiske mannskapet. Men om bord er Tom og Christian, ( ikke  Tom og Jerry, slik skipperen antydet da Tom presenterte seg), Tom fra Oslo og  Christian fra Tromsø.

Makemo kanelboller i Astahaya

Vi dro over og hilste på , og fikk vite at generatoren om bord var ødelagt og de kunne dermed ikke lage vann. De var ikke spesielt happy. Laber stemning, og rask- seilas- videre- til- verksted-i-Papeete l blikket. Men da gjør skipperen som så ofte før, engasjerer seg i problemet , finner ut hva som er feil. Og vips så finner skrotnissen noe ståltråd , en vinkelsliper og med vår lille håndbårede generator. Jollen til land , fikse en provisorisk ombygging av restene av  den elektriske stopperen, som hadde brent opp, og tilbake i Oysteren. Montering,  og der sveiv generatoren!!

Jeg hadde i mellomtiden skjønt at guttene trengte en oppmuntring der de sto på hodet i motorrommet, og jeg laget kanelboller som jeg rodde over med. (Ja, nå ror Gnisten!) Gjett om det var tre karer som smilte fra øre til øre. Dette var altså dagen før dagen. Mens vi satt der og spiste varme kanelboller og vi fikk smake helt utmerket cappuchino, så ville oysterguttene vite hvor gamle vi var. Som vanlig forsnakket jeg meg og fortalte blidt at skipperen er 63 i morgen !! Og dermed ble det planlegging. Skipperen ønsket absolutt ingen bursdagsfeiring, men da Gnisten hadde sluppet katta ut av sekken, tok han til vettet og foreslo å lage bacalao, og hvis Oysteren kunne være hotellskip for oss, så var det fantastisk. For da kunne vi inkludere andre kjente i havnen. Og slik ble det.

Makemo bursdag

Bursdagsfest

 

 

8 personer ble invitert til kl 1700, og vertene om bord på Astahaya viste seg å være svært så vant med å traktere andre. Regnet ut etterpå at hver av oss hadde nok fått servert noe å drikke i 8 ulike glass av fineste krystall, og i tillegg flotte porselenskopper til kaffen etter bacalaoen. Fra Norge hadde jeg fått med bursdagspresanger fra jentene og der var det både ballonger, norske flagg og servietter med happy birthday på. Før  middagen, mens vi var bare norske om bord, vartet skipperen og Gnisten opp med både Reinert med beinet, Deckspojken og Tir na noir. Snart ankom de utenlandske gjestene Mannskapene fra britiske Sofia, tyske Sabir, og altså oss norske.Det ble en svært hyggelig kveld for oss alle.  I bakgrunnen palmekroner i silhuett mot dyprød solnedgang..

Raroia sunset2

Vi hadde planlagt å dra dagen etter og skulle gjøre de siste innkjøp. Det viste seg da at butikkene var tomme for all ferskvare. Årsaken var et storstilt bryllup. Dette måtte vi jo få med oss. Og bildene under viser nok hvilken fest det var. Vi ble invitert inn i kirken under vielsen og jeg kan love leserne at det var ikke noen mumlende røster som sang salmene i det bryllupet. Det var som taket løftet seg og rene flotte sangstemmer lød over hele området, langt utenfor de åpne kirkedørene. Kvinnene med nydelige blomsterkranser i håret.

Makemo bryllup1

Makemo bryllup2

Makemo bryllup3

 

Da vielsen var over, listet vi oss ut, satte kursen for havna og gjorde sjøklart. Det viste seg at vi fikk følge av både britiske Sofia og Astahaya til Kauehi , den neste atollen vi ville besøke. Det var overnattseilas,og det var riktig koselig å se kjente lanterner i mørket der vi seilte med en liten flik av genoaen for ikke å komme for tidlig fram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: