Med bussen til Cartagena

På anbefaling tok vi buss fra Santa Marta til Cartagena, en riktig gammel og sjarmerende by. Turen tok 4 timer i minibuss langs kysten fra by til by, tettsted til bush. Folk bor svært ulikt. Fra de elendigste bølgeblikkskur omgitt av søppel og rot, til flotte eneboliger og høyblokker.

Underveis passerte vi oljeterminaler og mange tankskip for anker utenfor. På veiene mengdevis av amerikanske lastebilder med blanke oljetanker på slep. Lette motorsykler av kinesisk fabrikat å så over alt. De fleste kjører uten hjelm, på veiskulderen. Det tutes og blåses. Veistandarden er bra, men variabel og det er bomstasjoner akkurat som hjemme.

Typisk hus i Cartagena

Cartagena er en gammel festningsby ,med omfattende bymur og godt beskyttet havn. Bygningene er i 1-3 etasjer oppført i mur. Fargebruk behagelig pastellaktig og det er småhoteller over alt. Vi hadde fått anbefalt Casa Marta, som hadde 2 rom til leie. I det tredje bodde vertinnen selv. Norsk flagg i entreen. rent og ordentlig. Kombinert stue, kjøkken og minisvømmebasseng! Vi ble vennlig mottatt av Marta selv og hennes beskjedne stab.

 

Cartagena Casa Marta

Frokostbord hos Casa Marta

Turister svirrer i gatene. Det er fotomotiver over alt. En livlig by, som åpenbart er attraktiv for backpackere og båtfanter som oss. Ute på festningsvollen mot havet så vi den nye bydelen med Manhattan skyline wannabe. Hestedrosjer i de smale bygatene med kafeer og restauranter i fleng, fruktselgere, hatteselgere og tilogmed Hard Rock Cafe shop. Svigersønnene gleder seg!

Cartagena en by i vekst

Cartagena fra bymuren

Cartagena kunst

Balansekunst

Cartagena frukterUng sjarmør

En by vi varmt kan anbefale!

One thought on “Med bussen til Cartagena”

  1. Det høres helt fantastisk ut. Tenker det kribler både her og der mens dere nå glir gjennom Panamakanalen. Mange års drøm !
    Nyt dagen og dagene som kommer. Det blir sikkert spennende og helt topp.
    Tove og Eivind

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: