Ankomst. Mellom Gran Canaria og Tenerife

Klokka er 03 i Marina del Sur, Las Galletas på Tenerife. Jeg våkner av at vinden uler i riggen. Det er varmt. Jeg står opp og vil se ut gjennom luka. Stikker hodet opp og der føles det som om en vifteovn står på full guffe. Finner den lille lommelykta mi og lyser på termometeret i cockpiten: 31 grader. Vinden kommer fra fjellene, Teide og de andre høye fjellene foran.Det er siroccovinden fra Sahara som er kommet. Det blåser ca 30-40 knop, men det er ingen bølger, så det er bare å håpe på at alle fortøyninger holder både på vår og andres båter. Jeg ser nattevakten i havnen spasere rolig på pontongene og inspiserer båtene. Ingen løping og hoiing. Det beroliger og jeg dormer av på sofaen til grålysingen. Vind og temperatur er det samme, sola bryten gjennom skydekket og vi får håpe at det roer seg snart. Nabobåten fra Litauen dro avgårde i halv åttetiden på vei rundt jorden for andre gang….

Marina del Sur

Marina del Sur,Lovinda med Teide i bakgrunnen

På Kanariøyene seiler vi fra øy til øy. Det gjør vi helst om natten ,da er vinden mest stabil, bortsett fra i natt som er helt uvanlig. Om dagen kan det blåse heftig mellom øyene, gjerne 30 knop eller mer. Men de fleste dagene ligger vi til kai. Det er besøkstid for de fleste langturseilere. Alle vi har møtt, får besøk på en av de kanariske øyer. Vi dro først til Gran Canaria og Puerto Rico. Hadde så vidt fått tampene i land og skylt sjøvann av båten da tidligere kollega Finn sto på kaien og ønsket oss velkommen. Han og konen Marit har leilighet i Puerto Rico og ville invitere oss til middag. Det smakte herlig etter 3 dager i sjøen fra Madeira.

gjensyn med di små rakettane fra haugesund

Vi ventet på besøk fra Haugesund.Eldste datter Bjørg med familie. Hadde ikke sett dem siden i sommer og vi gledet oss stort! Vi fant hotellet de skulle komme til i Arginegin og plutselig så sto de der, fulle av liv og smil. Herlig!!! Og for et hotell! Vi båtfanter fikk en liten smak av luksus sammen med dem. Baderommet er nesten på størrelse med Lovinda, badebassengene i sjøkanten innbød til vannglede for både store og små!! Vi fikk en uke sammen der vi fartet øya rundt i bil, badet, båten ble saumfart av rakettene våre og sola skinte hver eneste dag. Da uken var gått, reiste familien på fem hjem brune og fornøyde og vi kunne vende tilbake til vårt eget havneliv.

Vår danske båtnabo ,enkemann Jørgen, kom på besøk, han bor i varmen halve året. Han fikk låne tre danske bøker om joromseilere som vi har og på en uke var han tre ganger rundt jorden!!

Villvind kom også til havna, på vei til ARC regatta, hjemmehavn er Stavanger, og vi har blitt kjent underveis.

Det er alltid nok å gjøre med vedlikehold av båt når en ligger i havn. Alltid noe som skal byttes ,forbedres og besøk på båtbutikk er akkurat som hjemme , det du ikke visste at du trengte , det kommer for en dag etter besøk der!!! Vi fikk oss forresten det kanariske gjesteflagget, de har et eget for øyene her, loddrette striper, hvitt, blått og gult.

Så ble det tid for nytt besøk, vi seilte til Tenerife og Marina del Sur i Las Galletas, en liten fiskeby øst for Los Christianos. Men først måtte vi få avtale om å få komme tilbake i slutten av mnåneden da datter Solveig med familie flytter inn i Lovinda for 10 dager.

Solnedgang ved Gran Canaria

Vi seilte om natta. Det ble en vakker kveld, flott solnedgang i havet og vinden sto støtt fra nordvest. Vi hadde rullet ut en flik av genoa og da vinden kom mellom øyene ble det akkurat passe fart. Skulle seile 55nm og vi seilte så seint det går an de siste timene for å komme inn i dagslys. Havneplass fikk vi, nesten kardemommeby her også, masse liv på kaien, dykkerskole,seilskole, resturanter, kafeer, alt som trengs!

 

Så ser vi plutselig et norsk flagg komme vandrende langs kai fronten. Og der kommer de, Vigdis og Tore fra Farsund er kommet på besøk. De bor på hotell like i nærheten og blir her i 14 dager. De har med seg masse hilsener fra Norge, spesielt Farsund, og vi får vite nytt om gamle venner og bekjente .

Tapas er godt

Tapas er alltid godt!

 

Vi leier bil og ser oss rundt på denne naturflotte øya, veier opp og ned ,svinger så bratte at busser måtte stoppe,rygge for å komme rundt svingene opp og ned til den bortgjemte byen Masca nordvest på øyen.

Macha, den glemte byDen glemte byen

Vi feirer Tore sin 70 års dag i Lovinda og dagen kom med skikkelig høstregn. Så mye at det fyllte nyhetssendingene her med skildring av oversvømmelser og rasering av spisestedene langs sjøen. Men vi koste oss i båten og hadde en hyggelig dag.Tore B 70

Sprek 70 åring!!!

 

Får tid til litt annet enn besøk også, har skrubbet sprayhooden slik at den ser litt bedre ut enn før, har hatt framme symaskinenog hjulpet de kjekke unge norske guttene Ådne og Ruben på Maasen med å få til en liten bimini til deres eldre Hallberg Rassy 31. Vi har også lånt bøker av hverandre og leser på spreng slik at vi får lest mest mulig før våre veier skilles til helgen.

klestørk

 

Nå er det strikking,litt kleesvask og et håp om at vinden roer seg til helgen slik at vi kan komme tilbake til Gran Canaria og være helt klar når Solveig og co kommer!!

 

4 thoughts on “Ankomst. Mellom Gran Canaria og Tenerife”

 1. Kjekt å lese. Naturen på Tenerife så flott og dramatisk ut. Må kanskje ta en tur dit en gang. Kos dere masse når Solveig kommer.

  Like

  1. hei dere!takker for at dere følger med oss og kommenterer! nå har vi besøk av Solveig og Morten og da har Morten hjulpet oss til å få bedre nett i båten, så nå tester jeg om det går ann å sende svar til dere!
   Hilsen Irene

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: