Værfast

image002

Så sitter vi altså her igjen i Lisboa. På tredje uken. Men nå ser det endelig ut til at sønnavinden vil bli avløst av nordavind om ikke lenge. Dermed ser det ut til at vi kan komme oss avgårde i begynnelsen av neste uke. Værkartet viser at lavtrykket som lå ved Azorene i ukesvis, nå flytter seg i nordøstlig retning. Av våre nye naboer, Villvind av Stavanger, har vi fått kjennskap til http://www.passageweather.com som gir fine, lettleste værkart for alle områder på kloden. Værkartet er sakset fra dette nettstedet.

Dermed har vi begynt å forberede oss for ny havkryssing. Forsyninger stues ombord og båten skal få en ekstra skrubb av vannlinjen. Så får vi håpe at været kommer som det lover og at vi kan få lov til å se Madeira denne gangen, om værgudene står oss bi.

 

5 thoughts on “Værfast”

 1. Hejsa håber at I når madeira denne gang, det er også fint at besøge Porto Santo , som ligger på vejen. God vind . Take Care kh Connie og Stig

  Like

  1. hei connie! tenk vi nådde madeira denne gang! nå har vi kjørt øya på kryss og tvers i tre dager og er helt stumme av beundring. måtte velge bort porto santo pga av tids nød men vi er glade for at vi fikk disse dagene her. i morgen er det ut på havet igjen og neste stopp er puerto rico på gran canaria. der venter bjørg og co på oss og vi gleder oss til å se de igjen!,
   beste hilsen fra Irene og svein

   Like

  1. hei på dere! Ja nå hhar vi sett Madeira på kryss og tvers i tre dager og er nesten stumme av beundring. Det er så mange flotte inntrykk som ikke kan formidles det må bare oppleves!
   i morgen er det ny tur til gran canaria,
   hilsen irene

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: