Gjensyn med Lisboa

Lisboa er en stor by. Den er levende og den har oss i sin hule hånd. Selvsagt er det været jeg tenker på. Vi venter på passe vind til Madeira, vil ikke dra 500 nm i motvind. Vi har ventet før, sist vi var her ble det tre uker, i skrivende stund er det en uke siden vi kom hit. MEN , det er en fantastisk by å vente i. Her er så mye å se og oppleve , så for den del kan vi være her i mange uker. Vi ligger i havna som er nærmest sentrum, Al Cantara, som og er en bydel. En liten spasertur , så er vi på Placa de Commersial, byens hjerte.

Lisboa fra øst mot vest
Vi kom hit sist søndag, nydelig vær. På veien hit passerte vi Europas vestligste punkt Capo Roca, der havet kan være ganske røft, men denne dagen var det blankstille. Utenfor Cascais var det regattaer og mange båter deltok, sikkert litt frustrerende seiling med bare små pust av vind. Da vi nådde Rio Tejo, innløpet til Lisboa, fikk vi en god medstrøm som gjorde siste del av dagens seilas til en flott opplevelse.
Pia og Ulf på svenske Clary hadde bestilt havneplass for oss, og det var en ekstra god følelse når andre båter gasset forbi oss for å finne havneplass først, og vi visste at 253 var vår!
Som vist tidligere så passerte jeg 60 på tirsdag. Dagen var behørig feiret hjemme før vi dro, men vi hadde nå planlagt en liten markering med de som vi var sammen med nå. Det ble en veldig hyggelig dag med mange hilsener på alle medier og Svein gjorde sitt beste for at våre gjester og jeg skulle få en fin opplevelse. Han hadde laget ulike tapasretter med pølser, ost, pesto og mye annet godt, Pia kom med piri-piri marinerte reker og til og med jordbærfløtekake hadde svenskene greid å få til. Og det er utfordrende når gradestokken er på rundt 30 og fløten oppfører seg totalt annerledes enn hjemme!

Fødelsdagstårta Fødelsdagstårta overrekkes

Full flagging Full festflagging
Dagene benyttes til vedlikehold av båt og inventar, forberedelser til videre ferd, og hver dag har vi en tur enten med sykkel eller annet fremkomstmiddel til en severdighet. I går tanket vi opp båten med diesel i kanner og tank, så nå har skipperen beregnet at vi har diesel til 8 døgn med skrogfart, håper ikke vi får bruk for det med det første. Vi har også fått gratis vask av båten, himmelens sluser åpnet seg i går og det var mye regn på kort tid. Styrtregnet kom i passe doser hele dagen, slik at den lille klesvasken jeg hadde på dekk ble grundig skylt hver gang den hadde begynt å tørke.
Da det regnet som verst, hadde jeg vareopptelling på medbragte vaffelposer fra Toro og fant ut at i dag var rette dagen å steke vafler. Selvsagt kom Pia og Ulf til ettermiddagskaffe/te og nystekte vafler med jordbærsyltetøy!!

vafler

One thought on “Gjensyn med Lisboa”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: