Spania. Galicia,

Galicia, Spania.

Tiden går fort i godt selskap! Og godt selskap har vi fått. Det er noe av det som er så spennende når vi er på en slik reise vi er nå . Hvem treffer vi i neste havn, er det noen vi har sett før eller er det noen nye vi kan bli kjent med? Vi hilser på alle når vi går fra båten til land på mange ulike språk! Spansk,fransk, engelsk og tysk, men det er oftest begrenset til en hilsen og et smil i forbifarten.

Det er ikke mange norske båter å se her. I La Coruna var det en norsk katamaran , en pensjonert SAS flyver og frue om bord.De har reist på tur uten bestemt mål eller tidshorisont. Ellers en norsk båt på vei hjem etter 3 år på Korfu, og et koselig par i en Fisher motorseiler ca 30 ft med norsk flagg på hekken, mannen snakket dansk, og fruen var fransk, men de hadde bodd 40 år i Bergen. Nå visste de ikke hvor lenge de skulle være på tur.

Og det gode selskap, jo, det er Agnes og Bas fra Holland. Vi har holdt følge siden vi møtte hverandre i Irland. De har en flott van der Stadt-båt på 44 ft, Ti sento. Nå er det blitt slik at vi gjerne lager og spiser middag sammen om kvelden, lærer hverandre bedre å kjenne og utveksler erfaringer. Agnes er en reser på internett og hjelper Svein med oppdateringer. De var sammen med oss da vi markerte bryllupsdag i La Coruna, samt at vi var sammen på en flott tur til Santiago de Compostilla samme dag.

Galicia er en drøm for oss nordmenn. Her er alt billig, mat, drikke,gass og det vi måtte trenge av diverse. Folk er hyggelige og når vi nå har seilt fra marina til marina, synes det for oss som EU har gitt mye midler til oppgradering av havner både til lystfartøy og fiskere. Å ligge med båten i marina er derimot ganske dyrt, men de fleste marinaene har inkludert strøm, vann og gode dusjmuligheter. Til nå har vi benyttet oss av muligheten til å ligge i marina, det er enkelt og komfortabelt.

Nå har vi rundet Kapp Finisterre, noe vi gjorde i motvind, motstrøm og tåke. Men da vi kom innover neste Ria som det heter her i stedet for fjord, skinte sola opp og vips så var det smellvarmt. Byen vi kom til, Muros, er veldig gammel og for oss er det alltid kjekt å ta en tur på land og se oss om. Her dyrket de det de trengete av grønnsaker og frukt i en liten hageflekk, det er grøderikt ,men vi tror de fleste har inntektene sine av fiske, og husene hadde meget enkel standard, ingenting tyder på melk og honning her!

Vi har ikke badet i sjøen ennå, her i Nord-Spania er sjøen kald selv om landet er varmt.

Akkurat nå er vi på vei til neste havn, Ribeira, etter en koselig kveld i går da Svein lagde baccalo til oss , han er veldig god til å få det til og denne gangen var baccalaoen akkurat passe salt og passe sterk .

 

 

2 thoughts on “Spania. Galicia,”

  1. Hei, kjekt å høre hvordan dere har det. Jeg er tidligere kollega med Bjørg, og jeg hadde et kort besøk av deg på SUS for noen år siden, du var innom med en blomst fra Bjørg. Jeg vil nok følge dere. Ha en fin seilas!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: